ATMOS
Opakowania:
Zastosowanie i właściwości:
Płynny skoncentrowany preparat do mechanicznego mycia komór wędzarniczych, do odżywiczania urządzeń klimatyzacyjnych, do mycia piekarników, urządzeń grillujących, pieców, piekarniczych i konwekcyjnych, form do zapiekania, patelni, rusztów. Bardzo skuteczny w usuwaniu smółek wędzarniczych, smółki żywicznej i zaskorupiałych przypaleń w zakładach przetwórstwa mięsnego, gastronomicznego, itp. Nadaje się do mycia stali szlachetnej i powierzchni z tworzyw sztucznych.
Skład:
Związki powierzchniowo czynne. Preparat zawiera wodorotlenek sodu.
Preparat stosuje się w roztworach wodnych 2% - 5% w zależności od grubości warstwy smolistej. Przy wyjątkowo silnych i starych zabrudzeniach myć preparatem rozcieńczonym wodą w stosunku 1:10 (10% roztwór). Komorę ogrzać do temp. 50-80 oC, roztwór preparatu spienić i nanieść na myte powierzchnie. Po ok. 15 minutach dokładnie spłukać wodą. Powierzchnie, których podgrzanie nie jest możliwe należy potraktować preparatem Atmos na zimno, przedłużając czas kontaktu do 60 minut. Może być stosowany do mycia ciśnieniowego przy zastosowaniu urządzeń pianotwórczych.